Bruggetjesronde

Een (bijna) vast onderdeel van elke klassieke pubquiz is de bruggetjesronde. Iedere vraag vormt weer een bruggetje naar de volgende.

 

Vraag 1

Steeds meer apparaten werken tegenwoordig m.b.v. bluetooth. Deze toepassing is vernoemd naar koning Blauwtand, van welk land was hij in de tiende eeuw koning?

Vraag 2

Van koning Blauwtand naar de koning uit het klassieke kaartspel. De koning van welke kleur lijkt zichzelf in het Anglo-Amerikaanse versie van het kaartspel in het hoofd te steken met zijn zwaard en wordt daardoor in het Engels ook wel suicide king genoemd?

Vraag 3

Van suicide king naar Suicide Squad. Welke acteur die opgroeide in West Philadelphia speelde de hoofdrol in deze film uit 2016?

Vraag 4

Van West Philadelphia naar Medisch Centrum West. Deze Nederlandse dramaserie begon in 1988 en stopte na precies 100 afleveringen in 1994. Wat was de naam van de ziekenhuisdirecteur in de serie?

Vraag 5

Van 100 afleveringen naar de 100 meter sprint. Het wereldrecord van de mannen op dit onderdeel is op 16 augustus 2009 gelopen door Usain Bolt op het WK Atletiek. In welke stad werd het gelopen?

Vraag 6

Van 100 meter sprint naar 100 kubieke meter. Hoe veel liter water past er in 100 kubieke meter? 

Vraag 7

Van 100 kubieke meter water naar het Belgische Waterloo. In welke windrichting ligt Waterloo vanuit Brussel gezien?

Vraag 8

Van Waterloo naar Paleis het Loo. Welke prinses woont tegenwoordig vlakbij dit paleis in Huis het Loo?

Vraag 9

Van Paleis het Loo naar Paleis voor een prikkie. Dit tv-programma werd aanvankelijk gepresenteerd door Frank Jansen en Rogier Smit. Welk duo presenteert het programma tegenwoordig?

Vraag 10

Van Paleis voor een prikkie naar de BMR-prik. Kinderen krijgen dit vaccin de eerste keer als ze 14 maanden oud zijn. Op welke leeftijd krijgen kinderen de tweede BMR-prik?