Pubquiz Café De Zon Lent

De leukste pubquiz van nijmegen! iedere tweede vrijdag vd maand

Op misschien wel het mooiste stukje van Nijmegen, op het eiland Veur-Lent, ligt Café De Zon waar De Quizmeester sinds 2019 maandelijks de pubquiz verzorgt. Op iedere tweede vrijdag van de maand verwelkomen Tom en Kim vele teams die strijden om de (meestal eetbare) prijzen. De quiz bestaat uit 8 rondes en iedere ronde heeft zijn eigen thema, onder andere de koppelronde, muziekronde, themaronde en de populaire lijstjesronde zijn vaste onderdelen. Meld jouw team aan via info@cafedezonlent.nl of via dit contactformulier en kom genieten van de pubquiz, de hapjes en de uitgebreide drankkaart!

 

Volgende editie: Vrijdag 12 april 2024, meld je hier aan

Pubquiz Café de Zon Lent: vrijdag 12 april 2024

Algemeen klassement 2024

Pubquiz 8 maart 2024

De tweede editie van dit jaar was een relatief moeilijke, al trokken De pluspuntjes daar niks van aan. Zij scoorden zelfs hoger dan de vorige editie en wisten dan ook met grote overmacht te winnen. De bitterballen halverwege waren voor Witbaard & de vier geitjes. De volgende quiz is op vrijdag 12 april, graag tot dan!

Pubquiz 16 februari 2024

We begonnen seizoen 2024 met veel bekende gezichten en een aantal nieuwkomers. Een paar bekende gezichten kozen ervoor om hun teamnaam in een nieuw jasje te steken. Dat gold niet voor De Pluspuntjes want: never change a winning team name! Zij gingen dan ook voortvarend van start en eindigden samen met Seriously?! bovenaan. Een shoot-outvraag was nodig om een definitieve winnaar aan te wijzen maar zelfs daarin waren beide teams gelijk. We beginnen dit seizoen dus met maar liefst twee winnaars die ook samen bovenaan staan in het algemeen klassement. De volgende editie is op 8 maart, graag tot dan!

Pubquiz 8 december 2023

De laatste pubquiz van 2023 waarin het niet alleen draaide om de dagprijzen maar ook de prijzen voor het algemeen klassement werden uitgereikt. De top 3 was dit keer zeer aan elkaar gewaagd. De Pluspuntjes werden derde, Limbo's en Bimbo's namen wederom de Joop Zoetemelkpositie in en De Grote Grazers wonnen voor de tweede keer op rij! Ook de bitterballen halverwege gingen naar De Grote Grazers dankzij hun champagnekennis. Kennis van dieren was voor hen daarentegen wat weggezakt, en dat voor een team die zich De Grote Grazers noemen🤔. 

Tot slot werd gisteren het eindklassement opgemaakt van het afgelopen seizoen. De Pluspuntjes werden met een straatlengte verschil kampioen en gingen met een magnum wijn naar huis. Borrelplank wist ondanks de afwezigheid de tweede plaats te handhaven en Loempiavouwers gingen er met de bronzen prijs vandoor: het bierpakket!

We tillen de start van het volgende seizoen over de carnaval heen en daarmee begint seizoen 2024 op 16 februari, tot dan!

Pubquiz 17 november 2023

In een café dat tot de laatste stoel gevuld was, streden 16 teams om de prijzen. Halverwege leek het er nog op dat De pluspuntjes voor de zesde overwinning zou gaan tekenen, maar ze werden in de tweede helft toch voorbij gegaloppeerd door De Grote Grazers die een magnifieke score neerzetten! De bitterballen halverwege gingen naar Team Ans (die maar niet konden geloven dat er een Piet in De Fabeltjeskrant zat ;) ). De laatste quiz van dit jaar vindt plaats op 8 december met tegelijk de huldiging van de kampioen van het jaar! Graag tot dan!

Pubquiz 13 oktober 2023

Voor de vijfde keer dit jaar won De pluspuntjes de pubquiz, en dat was niet omdat ze geen tegenstand kregen. In een bomvol café streden 15 teams om de overwinning. Het kampioenschap kan bijna niet meer misgaan voor De pluspuntjes maar: Parijs is nog ver. Spannender is de strijd om de derde plaats in het klassement waar nog drie teams aanspraak op maken. Nog twee edities te gaan dit jaar, graag tot 17 november!

Pubquiz 8 september 2023

Het is met zulke temperaturen verstandig om uit De Zon te gaan zitten, en dat deden we ook: namelijk op het terras. Waarschijnlijk was het wel de laatste terraseditie van dit jaar en daarin werden goede scores neergezet. Ondanks dat we het met één ronde minder moesten doen, wist De pluspuntjes bijna een nieuw jaarrecord neer te zetten qua aantal punten. Toch ging het bij hen niet vanzelf. In de pauze na ronde 4 stond De pluspuntjes weliswaar met maar 1 fout stijf bovenaan, toch stond na ronde 5 de Loempiavouwers bovenaan en na ronde 6 Borrelplank. Er werd in de allesbepalende ronde (7) flink gegokt. Voor sommige teams pakte dit goed uit en voor andere teams minder. Hoe dan ook heeft De pluspuntjes goede zaken gedaan voor het kampioenschap van 2023. Graag tot de volgende quiz op vrijdag 13 oktober!

Pubquiz 11 augustus 2023

Hartje zomer en de pubquiz in Lent gaat gewoon door! Omdat de quiz weer in het café was, konden we voor het eerst sinds mei een muziekronde spelen, en de kleurrijke muziekronde werd wisselend gescoord. Borrelplank wist voor de derde keer dit jaar de pubquiz te winnen en kan daardoor de marge in het algemeen klassement wat verkleinen ten opzichte van De pluspuntjes. Qua aantal gewonnen quizzen staat het dit jaar 3-3 tussen deze teams. Wie zal er de volgende keer met de winst vandoor gaan? Graag tot 8 september!

pubquiz 9 juni 2023

Het weer leende zich dit keer perfect om weer eens een terraseditie te spelen. Helaas zonder muziekronde, voor de een zal het een verademing zijn, voor de ander een gemiste kans. Hoe dan ook, De Pluspuntjes wisten voor de tweede keer op rij te winnen, gaan zij de volgende keer voor de hattrick? Limbo's en Bimbo's grepen net naast de koppositie en azen al op revanche. De volgende editie is pas weer in augustus, ín de zon of naast de zon, de tijd zal het ons leren. Tot dan!

Pubquiz 12 mei 2023

Een relatief moeilijke quiz gisteren, al hadden De Pluspuntjes hier totaal geen last van. Zij wonnen de quiz met overmacht en stootten voor het eerst in bijna anderhalf jaar Borrelplek van de eerste plek in het algemeen klassement. Het weiland pakte een mooie tweede plaats en wisten halverwege de bitterballen te winnen. De volgende quiz is op 9 juni, graag tot dan!

Pubquiz 14 April 2023

Na twee keer tweede te worden en één keer derde dit seizoen, was de overwinning deze editie voor De pluspuntjes! Al moest er wel een beslissingsvraag aan te pas komen tegen De Beter Besties. Ook de bitterballen halverwege waren voor De pluspuntjes, het was al met al een goede avond voor hen. Speciale eervolle vermelding voor Vage Kennissen die een persoonlijk record hebben gevestigd én ook bitterballen wonnen. Tweede speciale vermelding voor De Beter Besties die speciaal uit Uden kwamen voor de quiz en op een 'a' na de pubquiz wisten te winnen ;). De volgende editie is op 12 mei, graag tot dan!

Pubquiz 17 maart 2023

Er werden goede scores neergezet bij de pubquiz van deze maand. Het was spannend bovenin: tot na ronde 7 stonden De pluspuntjes nog bovenaan maar ze moesten het na de lijstjesronde toch afleggen tegen Borrelplank. De bitterballen gingen halverwege de quiz naar nieuwkomer De Noorderlingen. De volgende keer is de quiz weer gewoon op de tweede vrijdag, graag tot dan!

Pubquiz 10 februari 2023

Een goed gevuld café gisteren met een moeilijke quiz waarbij veel kennis over bordspellen, natuurkunde, carnaval en prinses Beatrix werd gevraagd. Het team dat uiteindelijk wist te winnen waren de ervaren quizzers van Zonder Pressure. Borrelplank moest het doen met een tweede plek maar ze behouden wel de spreekwoordelijke 'gele trui'. De bitterballen gingen naar Barry en de Pilsboys en nog een eervolle vermelding voor de Pegazusjes die met een gedegen voorbereiding een mooie plek hebben weten te behalen. De volgende quiz is eenmalig NIET op de tweede maar op de derde vrijdag van de maand: vrijdag 17 maart dus. Graag tot dan!

Pubquiz 13 januari 2023

Het nieuwe pubquiz-seizoen is weer van start gegaan in Lent en gelijk met een vol café! Veel bekende teams (al dan niet met een nieuwe naam), maar ook een paar debutanten. Halverwege stonden de pluspuntjes nog nipt bovenaan maar ze werden in de tweede helft overlopen door Borrelplank die een absolute monsterscore wisten te behalen! Met deze score beginnen ze seizoen 2023 waar ze de vorige keer zijn geëindigd, namelijk ruimschoots bovenaan. De bitterballen halverwege waren voor De havenzangers. Tot slot nog een oproep namens de Pegazusjes: wie wil hun team komen versterken? Ze zijn het zat om zo vaak onderaan te eindigen en zoeken slimme quizzers die hen willen helpen. Meld je bij hen! De volgende quiz is op vrijdag 10 februari, graag tot dan!

Pubquiz 11 november 2022

Ouderwets volle bak bij Café de Zon bij de laatste editie van het pubquizseizoen 2022. Er waren dus heel veel prijzen te vergeven. Niet alleen voor de dagwinnaars en de winnaar van de bonusvraag, maar ook de top 4 van het seizoen viel in de prijzen. Debutant Team Kluit wist de ervaren quizzers van Borrelplank op de (hun zoveelste) tweede plek te houden. Desalniettemin werd Borrelplank glansrijk kampioen. De Bonsaiboompjesknippers wist op een haar na tweede te worden in het algemeen klassement, maar ze kwamen net een paar punten tekort op What's Gonna Happn. Tot slot viel FC ntb net binnen de seizoensprijzen door nog even de vierde plek te bemachtigen. In december is er geen pubquiz bij De Zon maar vanaf januari gaat er weer een nieuw seizoen van start waarbij iedereen weer mee kan strijden om de prijzen. Graag tot 13 januari! 

pubquiz 14 oktober 2022

Opnieuw een goed gevuld Café de Zon dit keer. Een editie met veel debutanten en opnieuw een nieuwe winnaar! Debutant Brakkundig won met grote overmacht en liet twee vaste teams ver achter zich. De Pegazusjes eindigden weliswaar onderaan maar halverwege waren zij degene die er met de bitterballen vandoor gingen. Met nog één editie te gaan in dit seizoen, is de strijd om het kampioenschap al gespeeld. Maar de hele top 4 wint een prijs en daarin kan er nog een heleboel gebeuren. Zorg dat je erbij bent op 11 november, graag tot de Grande Finale!

Pubquiz 9 september 2022

Tot nu toe is er iedere editie in dit seizoen nog een andere winnaar geweest, en dat was deze keer weer zo. Nieuwkomer Zonder Pressure kwam, zag en overwon. Niet alleen lieten ze alle concurrentie ver achter zich, ze wonnen ook de bitterballen halverwege. In het algemeen klassement verstevigt Borrelplank zijn positie met nog maar twee edities te gaan. Dank aan alle teams voor jullie komst en graag tot 14 oktober!

Pubquiz 12 augustus 2022

Voor het eerst werd de pubquiz bij Café de Zon niet binnen maar buiten op het terras gehouden, en dat was maar goed ook. Met af en toe een briesje over het stadseiland konden de deelnemers het hoofd nog enigszins koel houden. De Takketrollen gingen zeer voortvarend van start maar het werd voor hen op het laatst nog spannend of ze de voorsprong konden handhaven. Uiteindelijk wonnen ze met 1 punt verschil voor het eerst deze pubquiz! De bitterballen halverwege waren voor Jelena (en haar team). Op 9 september is er weer een nieuwe editie, afhankelijk van het weer in of uit De Zon ;).

Pubquiz 15 juli 2022

Eén dag voordat de vierdaagsefeesten in Nijmegen losbarsten, vond er nog een pubquiz plaats op het eiland bij Café de Zon. Nieuwkomer Niet Beij Ons ging er gelijk met de winst vandoor en liet alle ervaren teams achter zich. Wel wist de Borrelplank nog de bitterballen halverwege te winnen. Graag tot de volgende keer op 12 augustus!

Pubquiz 10 juni 2022

Een bomvol Café de Zon met maar liefst 11 enthousiaste teams die streden om de prijzen. Na twee keer verliezen op een shoot-outvraag, wist Borrelplank eindelijk eens de pubquiz te winnen. Dat deden ze ook nog met een grote overmacht: geen enkel team kwam ook maar in de buurt van hun score. De bitterballen halverwege gingen naar nieuwkomer FC ntb. Eervolle vermeldingen voor  What's gonna Happn die halverwege nog 7e stonden en het uiteindelijk nog tot de tweede plaats wisten te schoppen. En voor PAMATI, die met een uitgedunde versie van hun team speelde maar toch gewoon meededen met z'n tweeën. Graag tot de volgende keer, eenmalig op de derde vrijdag, namelijk 15 juli 2022!

Pubquiz 13 mei 2022

Het was wederom spannend bovenin de ranglijst deze pubquiz. Ondanks een sublieme themaronde en muziekronde van TisNix, moesten ze toch een shoot-outvraag spelen tegen Borrelplank. Voor Borrelplank was het een déjà vu met de vorige editie, toen ze ook gedeeld eerste werden. De winnaar was uiteindelijk TixNix! De bitterballen halverwege gingen naar What's gonna Happn die verder over de hele quiz gezien iets minder goed scoorden dan vorige maand. De volgende editie is op 10 juni, graag tot dan!

pubquiz 8 april 2022

Een nieuwe poging voor een nieuw pubquiz-seizoen op het eiland. 6 gezellige teams streden om de prijzen maar er kon maar één team de winnaar zijn. Om dat te bepalen was er weliswaar een shoot-out nodig, die het best werd beantwoord door What's gonna happn! PAMATI ging er halverwege vandoor met de bitterballen. De volgende editie vindt plaats op vrijdag de 13e, als dat maar goed gaat. Graag tot dan!

Pubquiz vrijdag 12 november 2021

Het was een bijzondere editie van de pubquiz deze vrijdag. Allereerst vond de pubquiz plaats op de vooravond voor weer een nieuwe lockdown en kon er voorlopig voor het laatst tot middernacht geborreld worden. Daarnaast zat uw vaste quizmaster ook nog eens in thuisisolatie en werd de pubquiz voor het eerst gepresenteerd door niemand minder dan Kim! En dat deed ze voortreffelijk. Team TisNix was dit keer in wereldvorm na hun tweede plek bij de vorige quiz, ze behaalden een monsterscore van 85 punten en lieten alle concurrentie ver achter zich. De Bonsaiboompjesknippers behaalden dankzij een voortreffelijke ronde 8 nog de tweede plaats. Koploper in het algemeen klassement Sunset werd derde en dit was helaas niet genoeg om de koppositie te behouden. Hopelijk kan de finalequiz van dit seizoen gewoon doorgaan, dan spelen we de Top 2000-editie van de pubquiz op het eiland. Graag tot 10 december!

pubquiz vrijdag 8 oktober 2021

Na anderhalf jaar stond eindelijk de pubquiz op het eiland weer op het programma. Na het abrupt beëindigde seizoen in 2020, is dit keer een nieuw, weliswaar kort, seizoen gestart. Wie na drie edities bovenaan staat, wordt kampioen. De doorgewinterde pubquizzers van Sunset maakten hun debuut bij
Café De Zon en wisten gelijk de winst te pakken. Vaste gasten TisNix wisten dankzij een ijzersterke muziekronde nog de tweede plaats te halen en de Bitterballenbonusvraag ging naar de Bonsaiboompjesknippers. Bedankt voor jullie deelname deze eerste editie van het jaar, en graag tot de volgende op vrijdag 12 november 2021! 

Pubquiz vrijdag 13 maart 2020

Een druk bezochte pubquiz afgelopen vrijdag bij Café De Zon Lent, en dat op een onzekere dag als vrijdag de 13e ;). Spannend was het bovenin want bijna na iedere ronde was er een andere koploper. Halverwege stond Quizitnie weliswaar ook bovenaan maar ze zakten na ronde 5 en 6 weg naar plek 4 om na een uitstekende eindsprint toch nog bovenaan te eindigen. De nacho's halverwege gingen naar Die Brabo's en de heren en dames van TisNix wisten met een keurige score hun koppositie in het algemeen klassement te behouden. Graag tot de volgende editie, tweede vrijdag van de maand op 10 april!

Pubquiz vrijdag 10 januari 2020

Gisteren vond de aftrap plaats van het pubquizseizoen 2020 bij Café De Zon Lent. Gedurende 10 quizzen worden de totaalscores bij elkaar opgeteld en er zijn aan het einde van het jaar mooie seizoensprijzen te winnen. Ook de 'zomerkampioen' wordt na de quiz in juli beloond met een prijs. Voorlopig gaat TisNix nipt aan kop in het algemeen klassement, op de voet gevolgd door de Heselboulevard en Berns Lent. We zijn er in februari even tussenuit maar vanaf maart zijn we iedere tweede vrijdag van de maand bij jullie terug met een nieuwe editie van de pubquiz Café de Zon, graag tot 13 maart dus

 

 

 

 

Pubquiz vrijdag 8 november 2020

Een spannende quiz gisteren bij Café De Zon Lent met veel teams die dicht bij elkaar eindigden. Maar team TisNix stak er uiteindelijk met kop en schouders bovenuit en ging er vandoor met hun eerste overwinning. Blaaskapel Ophelia werd traditiegetrouw tweede en Mathijs en de Takkewijven lijken wel patent te hebben op de bitterballen van de nummer een-na-laatst. De laatste quiz van dit jaar vindt plaats op vrijdag 13 december en staat geheel in het teken van muziek! Graag tot dan!